Stonegard – From Dusk Till Doom

stonegard-from_dusk_till_dawn.jpgIk moet er een beetje van huilen, al die bands die als eerbetoon nog een re-release krijgen van het label – of wellicht gewoon nog een uitgave verplicht hadden staan in het contact. De band Stonegard doet hier rustig aan mee met hun From Dusk Till Doom, een album dat in 2006 reeds het licht zag. Opvallend is dat alle nummers in een nieuw jasje zijn gestoken, dat wil zeggen: opnieuw opgenomen, gemixt en gemasterd – door onder andere de Amerikaan Ted Jensen (Slipknot / Machine Head) en de Zweed Daniel Bergstrand (In Flames / Meshuggah). Het viertal deelde tijdens hun jaren van glorie het podium met Enslaved , Evergrey en Hatesphere en speelt zelf ook heavy metal. Het moet voor de leden erg leuk geweest zijn om opnieuw de studie in te duiken en gezellig bij te praten over de hobby’s. Voor de fans is het echter één grote teleurstelling. Hun studiotijd had namelijk veel en veel beter gebruikt kunnen worden door deze Noorse topmuzikanten. Een derde studio-album had naar mijn mening beter gepast, een live dvd of gewoon nieuwe nummers. Dit album voegt echt helemaal niks toe – en is zeker voor de fans een teleurstellend exemplaar.


mij=Indie / Bertus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top