The Fuzztones – Horny As Hell

the_fuzztones-horny_as_hell.jpgAltijd, echt altijd, zie ik hem in een pak. Zelfs bij het tuinieren heeft hij het aan. Ik verdenk hem ervan dat hij zelfs in pak naar bed gaat. Jaren zag ik dezelfde pakken tot ik hem pas weer zag. Voor het eerst in jaren had hij een (ander) pak gekocht. Het was een pak dat helemaal past bij de man van nu, inclusief een kekke stropdas. Als het om muziek gaat hebben The Fuzztones ook een pak aan en wel dat van de garagerock. Dat trokken de New Yorkers aan bij de opleving van de garagerock begin jaren tachtig. Terwijl drie oorspronkelijke leden van de band in 1987 de stropdas aan de kapstok hingen, ging er eentje door, namelijk zanger-gitarist Rudi Protrudi. Het was de laatste jaren wat stil qua releases van de band met zijn nieuwe leden, maar met Horny As Hell zijn The Fuzztones er weer. Het pak van de garagerock hebben ze uiteraard nog steeds aan, maar het is wat hipper geworden, met blazers en achtergrondzangeressen. Het pak blijkt overigens als je goed kijkt helemaal niet zo hip, want de bijna een uur durende geluidsdrager bevat voornamelijk opgepimpte versies van eigen nummers, zoals hun klassieker “She’s Wicked” en “Ward 81”. Verder staan er nog een paar covers op, zoals “Alexander” van The Pretty Things en “Garden Of My Mind” van Mickey Finn. Niet zo hip als het in eerste instantie leek, maar voor een liefhebber van het genre zoals ik is het toch een fijne plaat. Goede nummers hebben ze namelijk genoeg. Bovendien is een plaat meestal een goede reden om uitgebreid te gaan toeren.


mij=Electrique Mud / Sonic

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top