The Inspector Cluzo – The Inspector Cluzo

The Inspector Cluzo - The Inspector CluzoFeestelijke standionrock á la Aerosmith, de energie van Fishbone, Prince-achtige funk, bijna AC/DC-achtige riffs, de relaxtheid van Fun Lovin’ Criminals of Cake, dat alles gelardeerd met cello en saxofoon. En dat zijn alleen maar de eerste paar songs… O ja, had ik al verteld dat The Inspector Cluzo bestaat uit slechts een drummer en een gitarist? Nee, geen bassist. Zoals ze zelf zeggen: ‘Do you know what Cluzo thinks? Fuck The Bassplayer…’. Op dat laatste nummer is trouwens Norwood Fisher te horen, bassist (!) van labelgenoten Fishbone, terwijl diens bandgenoot Angelo Moore een moppie meetoetert en -zingt op het titelnummer. De heren inspecteurs, drummer Phil Jourdain en gitarist Malcolm Lacrouts, toerden een krap jaar geleden al met Fishbone. Dat ze bij hetzelfde Franse label zitten zal vast geholpen hebben, maar ook muzikaal is het een logische combinatie. The Inspector Cluzo kam namelijk vooral heerlijk funkrocken, met bakken energie en met een in de praktijk niet altijd eenvoudig te realiseren combinatie van enerzijds vakmanschap en anderzijds uitbundigheid op het randje van manie. The Inspector Cluzo bouwt een feestje om u tegen te zeggen en weet dat de hele cd lang vol te houden. Hoewel ik deze cd de afgelopen dagen met een grieperige kop heb beluisterd, werd ik er toch elke keer weer heel vrolijk van. Reden genoeg om in de gaten houden of ik ze een keer live kan gaan bekijken. Met een live-cd en -dvd van Fishbone aanstaande kan een fijne combitour bijna niet uitblijven.


mij=Ter A Terre / Rough Trade

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top