VA – Psychedelic States Wisconsin in the 60s

VA_Psychedelic-States-Wisconsin.jpg De reeks telt nu zeventien cd’s. Dat betekent dat we nu ongeveer een derde gehoord hebben van de reeks exploraties van reissuelabel Gear Fab Records naar verborgen gebleven schatten uit de jaren zestig. Het nieuwste deel staat in het teken van garagebandjes uit Wisconsin. De bekendste zoon van deze staat is communistenvreter Joe McCarthy. Daarnaast hebben ze het grootste popfestival ter wereld, Summerfest. Of die twee gegevens een vruchtbare bodem voor muziek zijn, weet ik niet. Wel dat ook dit deeltje uit de Psychedelic States-reeks weer vol schatten staat. Wat te denken van het op een Bo Diddley-beat gebaseerde “Dance Woman” van The Shags of het door een scherp orgeltje gedragen “Hey Ho” van The Blue Boys. Een smerige gitaar bepaalt de sound van het volkomen onbekend gebleven The Quest (“The Last Days” en “Love”). Hoogtepunt is The Dynasty met hun opgefokte blues (“I’ve Gotta Shout”) De charme van deze reeks wordt grotendeels bepaald door teksten als “No other information is known about the band” en “We’ve been unable to find any background information on this band”. Joe McCarthy zou geen goed woord over hebben gehad voor die langharige jongeren die in de garages van hun ouders de meest prachtige psychedelische poppareltjes in elkaar zaten te knutselen. De helden van Gear Fab eren ze met deze prachtige reeks cd’s.


mij=Gear Fab / Clearspot

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top