Zaphire Oktalogue – Zaphire Oktalogue

Zaphire Oktalogue - Zaphire OktalogueHet lijkt de trend te gaan worden de komende jaren, jonge bandjes die muziek maken die herinneringen oproepen aan de muziek die hun ouders tof vonden en misschien zelfs wel maakten. In Nederland zijn we goed bedeeld in die categorie: The Death Letters, DeWolff en All Missing Pieces zijn alle drie piepjong, maar verdomme wat zijn ze nu al goed! In Duitsland hebben ze Zaphire Oktalogue. Dit drietal is iets minder jong – tussen de vijftien en twintig – maar maakt muziek die je eerder verwacht van muzikanten die twee à drie keer zo oud zijn als deze knapen. Hun titelloze debuut telt dan misschien maar vijf tracks, samen duren ze toch mooi vijftig minuten. Die vijftig minuten is een grote psychedelische bluesrock trip, waarin de drie alles behalve blue klinken. Alleen als er tussen de lange instrumentale passages door gezongen wordt, dan hoor je dat er de stembanden van Benno Herz nog niet heel erg veel kilometers gemaakt hebben. Geinig is wel de flirt die de band doet in “Carrion Fly ( You´re Adorable )”. Daar komt na bijna acht minuten in een keer vanuit het niets een dancebeat hun bluesrock binnen vallen die vervolgens overgaat in een reggaebeat voordat ‘ie weer terugtrekt de jaren zeventig in. Het zal de puriteinen vast zal doen fronsen, maar ik vind dat soort fratsen juist te prijzen. Alleen maar netjes binnen de lijntjes kleuren kan altijd nog later als ze groot zijn.


mij=Nasoni / Clearspot

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top