Amarins & Le Gatte Negre – Incredibly Close To The Moon

Amarins & Le Gatte Negre - Incredibly Close To The MoonHet arsenaal interessante vrouwelijke singer/songwriters van Nederlandse komaf dijt al maar verder uit. Een paar jaar terug vond ik eigenlijk alleen Chantal Acda (nu Sleeping Dog) interessant. Nu kom ik met Marike Jager, Roosbeef en Leine al bijna tot een handvol. En in hun kielzog komen er nog enkele talenten aan. Zo is er nu het debuutalbum van Amarins & Le Gatte Negre, Incredibly Close To The Moon. Amarins is een van de leden van het Amsterdamse Singer Songwriters Guild waar ook Lucky Fonz III, Ro Halfhide en Arthur Adam aan verbonden zijn. Een beetje oneerbiedig zou ik de liedjes op Incredibly Close To The Moon zeemansliederen kunnen noemen. Alhoewel, wat is er eigenlijk mis met zeemansliederen? Zeker in de liedjes waarin de accordeon van Floris Kortie (betaald met het spaargeld van zijn oma!) zwierig ronddanst stralen dat gevoel zeker uit. Al zou je ze ook zo kunnen plaatsen op een plein van een Frans dorp. Maar Amarins kan het ook heel goed klein houden. Zelfs als de pompeuze zaken van het leven bezingt in “Hassle The Hoff” (met het Kit-theme op accordeon!). Een erg grappig liedje is dat, waarin Amarins begeleidingsband een pluim verdient. Ik twijfel zelf nog een beetje of ik Amarins nu op haar best vind als ze d’r breekbare, ingetogen kant toont of als ze uitbundig ronddanst. Maar misschien is het zo, met beide kanten verenigt op een schijf ook wel prima in balans.


mij=Clearspot

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top