Amp Fiddler and Sly & Robbie

Amp_Fiddler_Sly_and_Robbie-Inspiration_Information_b.jpgMooie naam, Amp Fiddler. En het was dat ik het hoesje al gezien had, anders had ik gedacht met een puik stelletje herrieschoppers te maken te hebben. Dat is deze Amp Fiddler niet. We hebben hier te maken met Joseph “Amp” Fiddler, zanger/toetsenist in de soul-/funkhoek. Hij werkte onder andere met Prince. Zo af en toe brengt Joseph ook werk onder eigen naam uit en voor het Strutlabel is Amp Fiddler begonnen aan iets een serie, Inspiration Information, die hem moet laten samenwerken met artiesten van diverse pluimage. Vol. 1 is een samenwerking met reggaegiganten Sly & Robbie. En ik hoop voor Amp dat dit niet de toon voor de hele seriegaat zetten, want van deze samenwerking levert nog niet bepaald synergie op. Vooral Sly & Robbie hebben het zich er nogal makkelijk vanaf gemaakt. Inspiration Information mag niet eens reggae-light genoemd en met soul of funk heeft het ook niet veel te maken. Amp is een goede zanger, maar hij wordt hier niet op de proef gesteld. En lijkt zelf ook niet voldoende ideeën te hebben om er zelf wat van te maken. Helaas, deze Inspiration Information is een gemiste kans.


mij=Strut / !K7 / PIAS

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top