Bad Habit – Above And Beyond

Bad Habit - Above And BeyondWilt u eens hard lachen? Kijk dan eens naar de oude foto’s van Bad Habit. Ik dacht eigenlijk dat Whitesnake indertijd over the top was qua make-up en poedelkapsels, maar als dat over the top is, hoe moet je dit dan noemen? Maar de heren zijn ouder en wijzer geworden en heden ten dage zien ze er een stuk normaler uit. Sterker nog, ze zouden door kunnen gaan voor havenarbeiders op hun stapavond in plaats van een rockband. Qua muziek is er wat minder veranderd. Het is AOR die ook in de jaren tachtig niet had misstaan. Enige modernisering heeft er wel plaatsgevonden, want de productie is op en top AOR, maar wel een productie van 2009. En daarmee heeft Bad Habit een flinke stap gemaakt ten opzichte van hun vorige album Hear-Say. Het materiaal is nog steeds (te) netjes binnen de lijntjes, de uitvoeringen uiterst voorspelbaar, maar voor een AOR-liefhebber is dit album zonder al teveel gene uit te zitten. Er ligt nog steeds een vette jaren-tachtig-saus over alle songs heen, maar productioneel is het allemaal niet zo dichtgesmeerd als dstijds gebruikelijk. Daarmee is dit Above And Beyond bij lange na geen meesterwerk, maar een collectie mid-tempo songs en ballads die voor de echte liefhebber nog interessant kan zijn.


mij=AOR Heaven / Rough Trade

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top