BangBang – Fuck Suicide I'm Staying

BangBang - Fuck Suicide I'm StayingDe eigenwijze herrieschopper BangBang zet zich vaak in voor het goede doel en probeert via zijn muziek de slechte kant van onze maatschappij aan het licht te brengen. Op zijn eigen platenmaatschappij Dog’s Bollocks brengt hij zijn nieuwe langspeler uit onder de naam Fuck Suicide I’m Staying. Maar liefst 21 tracks krijg je als luisteraar voor je kiezen, iets wat we van de Brit gewend zijn. De nummers gaan voornamelijk over de mindere kant van de wereld en benadrukken dat we vreedzaam met elkaar om moeten gaan. Hoewel ik vind dat dit van een ex-junkie wat hypocriet overkomt, neemt het niet weg dat het goed is dat je aan het denken gezet wordt. Kubus mocht dit keer alleen de beats van “Skank Like Bob Marley” maken, de rest is van andere makelij, toch heeft BangBang de Zwollenaar blijkbaar niet nodig om goed materiaal af te leveren. Nog steeds krijg je als luisteraar het idee dat de Engelsman tegenover je zijn gedichten voor staat te dragen. Tracks die blijven hangen zijn onder andere “My Woman Don’t Cry”, “Sucker Free” en “Kick Your Bucket”. Terwijl velen de getatoeëerde BangBang een nors mannetje vinden, probeert hij met een tekst als ‘I’m used to not being listened to’, die we horen op “Repetition”, te doen alsof zijn neus bloed. Vieze Fur treedt vervolgens nog op als karikatuur van Dinand van Kane, wat niet past bij de rest van het album maar wel een grote glimlach op mijn gezicht doet verschijnen. Fuck Suicide I’m Staying geeft ons wat je van BangBang kan verwachten: een lekkere dosis spoken word met vette beats.


mij=Dog's Bollock

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top