Venus In Flames – Intimacy

Venus in Flames - IntimacyVan baan veranderen, dat had ik veel eerder moeten doen. Niets zo fijn als een frisse start na ruim een decennium voor dezelfde baas werken. Een schone lei werkt bevrijdend, merk ik aan alles. De enige twee dingen waar ik nog wat moeite mee heb is met het met meer dan twee mensen op één kamer zitten en dat ik het heft uit handen heb gegeven qua muziek. 3FM is het devies en ik bemerk dat ik dat niet een dag lang trek. Het is, voor iemand die jarenlang alleen maar 3FM luisterde, een treurige constatering. Gelukkig hebben ze daar iPods voor uitgevonden. Al vind ik het een tikkie asociaal om met je koptelefoon op te werken, ik heb het regelmatig nodig om niet afgeleid te worden door het oeverloze gelul op 3FM. Deze week is het vooral de nieuwe, derde, Venus in Flames, Intimacy, die ik draai. Jan de Campenaere maakt hierop precies het goede soort popgeoriënteerde singer/songwriter om lekker bij te kunnen werken. Zijn liedjes dringen zich niet ongeduldig aan je op, maar zijn ook niet zo dromerig dat ze je doen wegglijden. Nee, Intimacy bevat fijne warmbloedige liedjes, waarbij de gloedvolle, maar soms dralende (Rufus!) stem van De Campenaere alle kans krijgt om een oase van rust te creëren en soms zelfs te excelleren. Helemaal als hij dan de dans aangaat met de trompet van Bart Maris in het afsluitende “God Knows Why” of omstrengeld wordt door de tweede stem van Ilse Goovaerts (beter bekend als Neeka en oh ja, waar blijft de opvolger van haar geweldige debuut Candy Comfort?) is de Campenaere de koning van België. Met deze plaat kan ‘ie wat mij betreft de strijd met Novastar en Milow aan gaan.


mij=Safe Haven / Bertus

10 Comments

  1. Danny

    Dan zou je Jan’s debuut eens moeten luisteren, als je dat nog niet had gedaan. Mede dankzij Gert, Sarah en Joost die subtiel op de achtergrond meedoen een wereldplaat. Ik reed toendertijd gerust 200 km Belgie in om de man met band zien spelen. Hij speelt de laatste jaren jammerlijk genoeg zo weinig in NL.

  2. reinier

    3FM is erg, maar ik denk nog wel eens met afgrijzen terug aan die tijd, ver voor het iPod tijdperk, dat ik ergens werkte waar de godganse dag Radio 10 Gold of Sky Radio opstond.
    The horror, the horror.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top