Sia – Some People Have REAL Problems

Sia - Some People Have REAL ProblemsNormaal gesproken doen we dit niet en we willen er zeker geen gewoonte van maken. Er zijn echter van die gevallen dat we met liefde en plezier deze principes opzij zetten. In het geval Sia bijvoorbeeld. Het zou namelijk zomaar aan uw aandacht kunnen zijn ontsnapt dat hier de loftrompet welig schalde. Het is dan ook inmiddels ruim een jaar geleden dat er reeds een stukje over Some People Have REAL Problems op File Under verscheen. Uw scribent sprak toen nog de hoop uit dat ‘haar derde soloalbum niet alleen via importkanalen ons land weet te bereiken’. In het verleden leek namelijk ‘al het moois wat Sia ons te bieden heeft vrijwel geruisloos aan Nederland voorbij te trekken’. Een jaar later staan de zaken voor de goedlachse Australische met het uit duizenden herkenbare jazzy stemgeluid er gelukkig heel anders voor. Allereerst was 3FM zo vriendelijk om “The Girl You Lost To Cocaine” (mede dankzij de remix van Sander van Doorn) tot Megahit te bombarderen. Daarnaast konden de clips voor “Buttons” en “Soon We’ll Be Found” op veel bijval en de daarbij behorende hits op Youtube rekenen. Dat gedurende het afgelopen jaar het album nog steeds geen Nederlandse release kreeg, is dan ook op z’n minst vreemd te noemen. Waarschijnlijk heeft platenmaatschappij Universal gewacht op het juiste moment en moet 2009 het jaar van Sia worden. Haar aanvankelijk in een mum van tijd uitverkochte concert in de Melkweg is alvast ‘wegens overweldigend succes’ verplaatst van de Oude Zaal naar The Max. Ik bedoel maar.


mij=Universal

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top