Ben Kweller – Changing Horses

Ben-Kweller_Changing-Horses.jpgAls je wilt weten wat de favoriete countrysongs van Ben Kweller zijn, moet je even naar zijn website. Een sympathieke homepage, hoogstpersoonlijk door Ben in elkaar geknutseld, waar je onde rmeer deze mixtapevindt. Maar je kunt natuurlijk ook gewoon naar zijn nieuwe plaat luisteren. Changing Horses afdoen als een popquiz is vele malen tekort door de bocht, maar de invloeden liggen er wel duimendik bovenop. Aan de andere kant: welke zichzelf respecterende singer/songwriter is bang voor tradities? En een talent als Ben Kweller heeft een grotere kans om weg te komen met een genre dat zo uitgekauwd is als countryrock. Bovendien heeft hij hulp gekregen van Kitt Kitterman, een fantastische dobro- en pedal steelspeler. Opener “Gypsy Rose” klinkt nog als voorzichtige veranda-folk, maar dan krijgen we “Old Hat” en komt de geest van Gram Parsons uit de fles. Het op een pianoriff leunende “Sawdust Man” is de enige track waar de cosmic cowboy niet of nauwelijks om de hoek komt kijken. Ben Kweller heeft een stem die soulvol en warm klinkt en naadloos past op de vaak eenvoudige, maar ook altijd even warm klinkende instrumentatie. Met Changing Horses geeft hij niet alleen een nieuwe richting aan zijn carrière, maar revitaliseert in één moeite door een vrijwel uitgekauwd genre.


mij=Ada / Rough Trade

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven