Bokor – Vermin Soul

Bokor - Vermin SoulIn Zweden weten ze hoe ze goede metal moeten maken. Van alle Scandinavische landen heeft Zweden zo’n beetje de grootste metalscene en met bands als In Flames, Darkane, Meshuggah en Dark Tranquility weet je over het algemeen dat je goed zit. Naast deze relatief grote namen blijkt er in de underground aldaar nog voldoende leven, en zo word ik deze week verblijd met het album Vermin Soul van het mij verder onbekende Bokor. Deze band hangt muzikaal ergens tussen lichte deathmetal en progressieve heavy metal in, met doordachte gitaarlijnen en melodieuze doch ietwat rauwe zang. Bokor behoort tot het kamp der metalbands die het niet over de boeg gooien van rauwe agressie, Bokor bouwt haar songs zeer zorgvuldig op en vliegt nergens uit de bocht. Wat dat betreft doet de band mij enigszins herinneren aan Psychotic Waltz (opa vertelt), die ook een licht progressieve inslag hadden en ook zeer gestructureerd te werk gingen. Daarnaast houd de band ervan om de nadruk op sfeer te leggen waardoor mij ook bands als Audrey Horne en Anathema te binnen schieten. Enige struikelblok zou de zang kunnen zijn zoals wel vaker het geval is bij metal, deze is namelijk af en toe wat theatraal en licht over de top. Maar verder is dit een prima staaltje Zweedse metal. Liefhebbers van bovengenoemde bands hebben hiermee weer eens een plaatje om in te duiken.


mij=Scarlet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top