Broadcast 2000 – Building Blocks

broadcast_2000-building_blocks.jpgEen tijdje terug had ik een discussie met een platenbaas over ep’s. Hij vond ze maar niets: ze kostten voor hem evenveel als een heel album en bovendien wordt er dan verwacht dat er een heel album achteraan komt. Ik heb echter wel iets met ep’s. Ze kunnen de artiest of band tot het beste terugbrengen en waar een heel album kan vervelen is hier bij ep’s minder kans op. En een single is voor mij dan weer te kort van duur. Building Blocks is ook een ep, en wel van de Engelse multi-instrumentalist Joe Steer die zich de naam Broadcast 2000 aangemeten heeft. En dus zou ik eigenlijk moeten juichen. Dit duurde echter even, want als achtergrondmuzak, waar het eerst bij mij voor diende, lijkt het een grote voortkabbelende middelmatigheid. Als ik me echter concentreer op de muziek en het volume op heb geschroefd, blijkt er toch wel zeker iets prettigs in zijn muziek te zitten. Ik moet sterk aan de muziek van Sufjan Stevens denken en ook wel aan Belle and Sebastian, maar dan met David Byrne op (gelaagde) zang. Muzikaal worden de zeven liedjes semi-akoestisch gebracht, met een ruime sortering instrumenten waaronder een ukelele, een cello en het glockenspiel. In het semi-akoestische zit voor mij de zwakte van de cd, want ik vind de nummers toch wel wat eenvormig en nergens echt eruit knallen. Dit wreekt zich vooral als ik het geluidsniveau terugschroef, maar bij een optimalisering hiervan en wat moeite van mijn kant bevat Building Blocks toch fijne bouwstenen. Benieuwd wat het album gaat brengen.


mij=Grönland / Rough Trade

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top