Dan Auerbach – Keep It Hid

dan_auerbach-keep_it_hid.jpgIn een relatie is het geven en nemen. Bovendien moet je elkaar de ruimte geven om jezelf te ontplooien. Gitarist en zanger Dan Auerbach heeft een muzikale relatie met drummer Patrick Carney in The Black Keys. Kennelijk had Auerbach even ruimte nodig en daarvan maakt hij ons deelgenoot met zijn eerste solo-album Keep It Hid. Toch is het niet totaal anders dan de mix van blues, rock en psychedelica die hij brengt met The Black Keys. Eigenlijk is dat prima te begrijpen als je verantwoordelijk bent voor de gitaar- en zangpartijen en mede verantwoordelijk voor de liedjes in je band. Toch ben ik blij dat hij het solopad niet uit de weg gaat, want wat is Keep It Hid een geweldige plaat. Mocht je net als ik om het feit treuren dat iemand als Howlin’ Wolf niet meer leeft, verwachten dat Captain Beefheart echt nooit meer iets nieuws uitbrengt, vinden dat Eric Clapton al jaren geen fatsoenlijke plaat meer gemaakt heeft of dat Van Morrison toch langzaam wel een karikatuur van zichzelf aan het worden is, dan ben je bij Dan Auerbach aan het goede adres. Hij brengt alles wat ik in hen waardeer. Het album geeft hem bovendien weer de ruimte om het weer met Jessica Lea Mayfield te doen. Zij zong al eens eerder een liedje bij The Black Keys mee. Auerbach produceerde op zijn beurt weer haar debuutalbum. Dit album produceerde hij overigens ook zelf. Ook bespeelde hij de meeste instrumenten met hier en daar wat hulp. Carney is de grote afwezige.


mij=Cooperative Music / V2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top