Evening's Civil Twilight in Empires of Tin (DVD)

Evening's Civil Twilight in Empires of Tin (DVD)Het zijn van die fijne momenten. Dat je hoort dat twee van je favorieten samen gaan werken en dat dat dan ook nog wonderwel goed uitpakt. Ik heb het over Vic Chesnutt en A Silver Mt. Zion. Ik had ook het geluk om ze live te zien, op Crossing Border 2007, en het was fantastisch! A Silver Mt. Zion zag ik daarna nog eens solo en ik weet zeker dat Vic’s en mijn pad nog wel ergens zullen kruisen, in een concertzaal. De paden van Vic Chesnutt en A Silver Mt. Zion kruisten elkaar in ieder geval in 2008 nog weer eens, toen ze beiden de muziek verzorgden bij een film van Jem Cohen (vooral bekend als regisseur van een hele serie R.E.M. (ook uit Athens GA) videoclips. De film, gebaseerd op Joseph Roth’s Radetzky Mars, laat twee steden in verval zien. Cohen probeert parallellen te vinden tussen het Wenen van na de Eerste Wereldoorlog en het New York van na 11 september 2001.Het zijn oude beelden, afgewisseld met zelf geschoten footage. En de soundtrack wordt dus verzorgd door Vic Chesnutt en A Silver Mt. Zion. En dat is eigenlijk het beste deel van de film, want die kan mijn aandacht niet vasthouden. Sowieso zie je beelden van de voorstelling, met de artiesten op het podium en de film erboven en dat maakt het lastig om in de film te komen. De beelden zijn ook traag, erg traag. Niet erg, maar negentig minuten duren dan erg lang. Ondanks de muziek. Die deels voor de film geschreven is, en deels uit het oeuvre van Chesnutt gehaald zijn. Er wordt zeer degelijk gemusiceerd, maar je moet of een enorme fan zijn van Jem Cohen of een fan zijn van Chesnutt / A Silver Mt. Zion om dit echt op waarde te schatten. Gelukkig ben ik fan van de laatsten…


mij=Constellation / Konkurrent

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top