Giants Of Húsavík – In A Cabin With…

Giants Of Húsavík - Giants Of HúsavíkZal het dan toch in de lucht zitten? Brengt de ijle lucht van IJsland dan toch iets naar boven in artiesten dat totaal ongrijpbaar is? Ik begin het bijna te geloven na beluistering van het album van Giants Of Húsavík. Vanaf de stemmige opener “Spokesman” die van mij nog minuten had mogen doorgaan tot de experimentele afsluiter “When You Follow The River You’ll Get To The Sea” spat de inspiratie uit de speakers. In minder dan tien dagen tijd namen Maurits Westerik (GEM) en Jason Köhnen (Bong-Ra) het album op, in een rommelig huisje in Sandgerði, als onderdeel van Maarten Besseling‘s indrukwekkende reeks In A Cabin With. De naam van de gelegenheidsband verwijst overigens niet naar een museum in Húsavík maar is een IJslands koosnaampje voor walvissen. Het voortbubbelende nummer “Giants” zou dan ook een ideale soundtrack zijn voor een onderwaterfilm met deze zoogdieren in de hoofdrol. Westerik’s stem past perfect bij de dromerige muziek en doet zelfs zo nu en dan denken aan Richard Ashcroft van The Verve. Afgezien van enkele wel erg voor de hand liggende geluidseffecten, zoals de irritante gsm-static op “Mobile” en het tromgeroffel op “The Soldiers” is Giants Of Húsavík een buitengewoon leuk en origineel album. Je zou bijna gaan hopen dat er nog veel meer Nederlandse artiesten op een Icelandair-vlucht stappen.


Mij=In A Cabin With / MCN / V2

Een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven