Grand Duchy – Petits Fours

Grand Duchy - Petits FoursVerrek! Black Francis / Frank Black heeft de andere kant van de jaren tachtig ontdekt. De kant waarvoor hij destijds zo zijn best deed om die te negeren of zelfs te overschreeuwen. En dat allemaal dankzij zijn vrouw, Violet Clark, die een liefhebber is van de synthesizers en de new wave van dat decennium. Een project van een echtpaar met verschillende smaken, samen in de studio, als dat maar goed gaat… en het ging goed. Grand Duchy (een verwijzing naar Luxemburg, het land waar het stel graag een huis zou kopen van de zuurverdiende centjes die wij betalen voor deze cd) heeft een interessante compilatie van liedjes gemaakt. Hierin zijn soms, oh wonder, overduidelijk The Pixies in terug te horen, bijvoorbeeld in “Black Suit”, met een schreeuwende Black en een engelachtige Violet, of in de baslijnen en de feedback van “The Long Song”. Het is niet moeilijk om je daar de stem van Kim Deal bij voor te stellen, maar Violet is een goed alternatief. Zeker als je in “Break The Angels” zo ongeveer The Breeders terughoort. En net als je denkt dat er ook wel saaie nummers op de plaat staan (“Ermesinde”), gaat dit nummer halverwege juist weer over in een mooie 80’s pastiche door Violet. Na Black Francis‘ geslaagde soloplaat Svn Fngrs van vorig jaar is dit een zeer interessante en vooral ook waardige opvolger.


mij=Cooking Vinyl / V2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top