Ragana – So Many Reverbs To Cross

Ragana_-_So_Many_Reverbs_To_Cross.jpgHet was een vertrouwde grap vroegah. In de muzikale kringen waar Storm en ondergetekende toen verkeerden dreigden we nog wel eens met Poolse sympho, als ze ons weer aan het pesten waren met vervelende popquizjes of rare cirkel-cd’s. Want hoewel vrijwel onbekend is de symphoscene in Polen best groot en als je maar lang genoeg wacht, bubbelt er zelfs een goede Poolse progband naar boven, waar je menigeen best mee mag lastigvallen! Kortom, we moeten op zoek naar een andere Poolse scene om de goegemeente mee lastig te vallen. En die dient zich prompt aan met de komst van Ragana, een Poolse reggaeband! Ik heb geen flauw idee of So Many Reverbs To Cross (puike titel overigens) hun eerste is, want alle informatie die ik kan vinden is in het Pools. En mijn Pools is wat roestig de laatste tijd. Wat ik wel weet is dat de heren en dame niet echt gaan doorbreken met deze plaat. Ze kennen hun reggaetrucjes maar missen een echte reggaefeel. Het geheel klinkt wat plastisch en het helpt ook niet dat zangeres Jahga zo ver achter in de mix zit. Kortom, ze zullen nog veel reverbs moeten crossen om het echt te gaan maken. Maar ondertussen heb ik wel weer muziek die ik als dreigement in kan zetten…


mij=Universal Egg / Konkurrent

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top