Kreator – Hordes Of Chaos

Kreator - Hordes Of ChaosHet zijn meestal de wat onbekendere bandjes die met vakwerk een ode brengen aan een heel genre. Heel veel oefenen, heel strak spelen, dan het nodige jat- en plakwerk en je komt een heel eind. Het resultaat is meestal niet slecht. Ik denk aan Dekapitator bijvoorbeeld, die gasten spelen een aardig potje thrash. Toch heeft dit genre het niet echt nodig. Daar doen alle grote Moefti’s zelf gewoon nog mee. Ik noem in willekeurige een Death Angel, een Exodus, een Testament, een Metallica en dit jaar zal zelfs de band met de S weer wat van zich laten horen. Maar voordat het zover is, vermaak ik mij nog wel even met Hordes Of Chaos van Kreator. Ja u leest het goed, die Übermeisters of thrash sind wieder zurück! Vier jaar naar Enemy Of God (hé, schrijf ik al zolang slechte recensies voor File Under) doen onze plezantste oosterburen als vanouds hun stinkende best om het genre nog steeds bestaansrecht te geven. En zowaar, dat is prima gelukt. Als ik het instrumentale “Corpse Of Liberty” niet meetel, staan er gewoon negen kwaliteits thrash-bonkers op dit album. Met veel melodie, veel puike soli en vooral heel veel messcherpe, soeperkeile gitaarriffs. Oh ja, en natuurlijk ook nu weer lekker meezingen met de meezing-refreinen. Dat mag best. Alleen even oppassen dat je chicka het niet stiekem filmt en op YouTube knalt als jij als bejaarde shlomo door het huis huppelt en je vocale kwaliteiten op de wereld loslaat. Je bent dus gewaarschuwd.


mij=Steamhammer / SPV / CNR

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top