Michelle Wright – Everything And More

Michelle-Wright_Everything-and-More.jpgEverything And More van de Canadese singer/songwriter Michelle Wright was in eerste instantie – maart 2006 – alleen verkrijgbaar via internet, als download en als cd, maar alleen in haar thuisland Canada. Nu, bijna twee jaar later, krijgt de rest van de wereld pas de gelegenheid om deze collectie uit de platenbakken te vissen. Is het de moeite waard? Haar songs zijn meer dan vakkundig in elkaar gezet en Michelle Wright heeft een krachtige stem, waarmee ze zowel ballads als steviger werk aankan. Haar roots liggen duidelijk in de country, maar er is te veel pop in haar liedjes gestopt. Dezelfde val waar ook Ilse de Lange ingetrapt is. En dan blijkt dat het geheel maar moeilijk beklijft. Opener en titeltrack “Everything And More” trapt af als een nummer van de Dixie Chicks, maar mist een goede hook. “Love Me Anyway” is een wel heel gladde ballad, en het aardig ingezette “My Give A Damn’s Busted” wordt door een gelikt arrangement verknald. Twee miljoen exemplaren schijnt Michelle Wright te hebben weggezet van haar platen sinds ze voor het eerst in 1989 de countrycharts beklom. Ongetwijfeld zullen dat er met Everything And More nog meer gaan worden. Maar niet aan deze kant van de plas. Verbazing is er overigens nog over het amateuristische Photoshop-gepruts op het hoesje. Alsof ze er uit moest zien als Céline Dion.


Mij=Savannah / Proper / Rought Trade

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top