Stuck Mojo -The Great Revival

Stuck Mojo -The Great RevivalIn de schaduw van vanRage Against The Machine en Urban Dance Squad was Stuck Mojo een van de early adapter in het cross-over genre. Met een agressieve mix van hiphop en metal werd de wereld in een mum van tijd murw geslagen, getuige albums als Snapping Necks en Pigwalk, uitgebracht in respectievelijk ’95 en ’96. Tournees met ondermeer Machine Head en Testament volgden in het kielzog en zelfs het podium van Dynamo viel ten prooi aan de dadendrang van de Amerikaanse machine. Het succes hield echter niet aan, want door het excessieve drugsgebruik van zanger Bonz ontstonden interne strubbelingen. Een en ander leidde er toe dat de band vanaf 2001 een aantal jaren op non-actief stond. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan en in 2005 werd een herstart gemaakt. Vreemd genoeg met Bonz weer in de gelederen. Southern Born Killers werd opgenomen, maar tijdens de opnames werd al duidelijk dat Bonz ditmaal definitief het veld zou moeten ruimen. Zijn opvolger stond reeds klaar, namelijk Lord Nelson, een even omvangrijk als kleurrijk heerschap dat door Bonz binnen was gehaald om achtergrondzang te verzorgen. Met hem aan boord werd The Great Revival opgenomen en het is een opmerkelijk werkstuk geworden. De felheid van weleer is nog wel aanwezig in nummers als “The Flood” en “The Fear”, maar anno 2008 klinkt Stuck Mojo door de introductie van funky elementen en southern invloeden anders dan ik gewend was. Van de partij is ook Christy Cook die met haar prachtige stem een aantal nummers van de nodige toegankelijkheid voorziet. Voorwaar een prima album dat overigens ontsierd wordt door de cover “Country Roads” van John Denver.


mij=Napalm / Rough Trade

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top