The Death Letters – The Death Letters

The Death Letters - The Death LettersWat kan het toch hard gaan met een bandje. Nog geen jaar geleden schreef ik hier over het in Dordrecht en omstreken bekende fenomeen The Death Letters en nu is het duo het lievelingetje van de landelijke media. Niet erg verwonderlijk want de heren hebben in die paar maanden zo’n beetje elke bandcompetitie gewonnen waar ze aan meededen, mochten backstage op Pinkpop de andere bands vermaken en ze stonden onlangs als grote belofte op het Noorderslag-festival. En dan is er dus nu het naar de band genaamde officiële debuut. Opgenomen in drie dagen (eat your heart out Axl) en het staat vol jong enthousiasme en vuige rock ‘n roll blues. Een aantal nummers stonden al op de EP, maar het is duidelijk te horen dat deze door het vele spelen gegroeid zijn. Er staan echter ook nieuwe pareltjes op dit album zoals het wat ingetogener “On the run”, de bluesrocker “Crazy mind blues” en punkrocker “An ache in my brain”. Daarnaast ontpopt Jordi ‘Duende’ Ariza Lora zich op dit album nog meer als een gitaargod en neemt hij in de nieuwe versies van “I’m a timebomb” en “Schizophrenic” de volle ruimte om los te gaan. De productie is in vergelijking met de EP van vorig jaar ook behoorlijk opgeschroefd. Dit heeft echter een klein nadeel, want het is nu beter hoorbaar dat Jordi duidelijk een betere gitarist is dan zanger. Maar met een beetje galm op de stem is dat ook al te verdoezelen getuige het wonderschone “Calling out the rain (just to say I love you)”, waarin drummer Victor Brandt een gepaste stap opzij doet om pas op het einde voor een prachtige bombastische apotheose te zorgen. Met dit debuut hebben ze in ieder geval de hoge verwachtingen waargemaakt. Nederland ligt al aan hun voeten; next stop Europa?


mij=Cool Buzz / Sonic

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top