Adam West / American Speedway

Twee keer van dik hout zaagt men planken:
Adam_West_-_ESP.jpgWe beginnen met Adam West. Adam West, een kwartet waar geen Adam West in te vinden is, zaagt naar eigen zeggen in hardrockbomen. En dat klopt. Ze hangen in de hoek uit waar Danko Jones ook rondhangt, maar hun riffrock komt niet zo goed uit de verf. Nergens een originele riff, een originele solo of een andere leuk invalshoek. Het gaat allemaal op een tempo door en de strot van Jake Starr, hij noemt zichzelf geen zanger, gaat op den duur vervelen. En dat doet de misplaatste seksuele snoeverij, zie ook de titel E.S.P.: Extra Sexual Perception, al helemaal. En dat op de laatste release van deze band, want ze blijken er inmiddels mee gestopt te zijn. Nee, deze band gaan niet veel mensen missen…
American_Speedway_-_Ship_of_fools.jpgHoe anders is het met American Speedway. American Speedway propt tien nummers in amper dertig minuten en dan weet u wel hoe laat het is. Gaan met die banaan. American Speedway klinkt op Ship of Fools als een voortrazende intercity. En wat is dat fijn! De band dendert voort in het schemergebied tussen punkrock en hardrock en combineert meezingrefreintjes met dubbele gitaarsolo’s. En dat is fijn, heel fijn, vooral ook omdat er nergens gas terug genomen wordt. Ik ga nog een half uurtje bij het spoor staan…


mij= People Like You / Suburban & Suburban

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven