D-A-D – Monster Philosophy

D-A-D - Monster PhilosophyWisselvalligheid troef. Met deze twee woorden kan ik deze plaat het best omschrijven en zou mijn recensie af zijn. De hoofdredactie zal daar echter niet mee akkoord gaan dus zal ik alsnog wat meer moeten vertellen over deze plaat. Allereerst de band zelf: D-A-D komt uit Denemarken en bestaat al sinds begin jaren 80. Ze begonnen onder de naam Disneyland After Dark, maar gerechtelijke tussenkomst van het grote entertainmentbedrijf stak daar een stokje voor, waardoor de band eieren voor zijn geld koos en definitief onder de naam D-A-D verder ging, de ene keer gescheiden door puntjes, de andere keer met streepjes ertussen.De band heeft altijd in de marge van de melodieuze hardrock gezeten maar heeft desondanks als een van de weinige bands uit dat tijdperk het hoofd boven water weten te houden gedurende de grunge- en alternative-era in de jaren 90. Wat voor een ronduit middelmatige band natuurlijk best een prestatie is. Die enkele keer dat ik de band eerder gehoord heb maakte het al niet echt indruk, anno 2009 doet de band dat nog steeds niet. Het geluid is een beetje aangepast aan de moderne tijd en neigt wat naar commercieel alternatief in de buurt van bands als Liquido, maar in de basis is en blijft het matige (hard)rock met een redelijke zanger en een enkel catchy refreintje. Echte uitschieters staan er ook niet op, dus moeten we het doen met een wisselvallige plaat van een matige band. Niets meer, niets minder.


mij=Cargo / Suburban

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven