Eric McFadden Trio – Delicate Thing

eric_mcfadden_trio-delicate_thing.jpg‘Wat zal het zijn mijnheer?’ ‘Nou mijnheer de bakker, doet u mij vandaag maar een mix van wit-, bruin-, tarwe-, volkoren-, krenten-, muesli, mais en zonnepittenbrood. Ik zou het echter wel waarderen als elk sneetje dadelijk net wat anders van smaak is.’ Ik kan me voorstellen dat de bakker u voor ‘die is niet goed wijs’ uitmaakt als u bij hem zo’n bestelling plaatst. Als je zoiets echter op muzikaal gebied wilt dan kun je prima je bestelling plaatsen bij het Eric McFadden Trio. Zij combineren allerlei stijlen tot een eigen brouwsel. Ik hoor bijvoorbeeld rockabilly, punk, jazz, blues, flamenco, funk en hardrock voorbij komen. Toch is het geen verzameling van losse stijlen, want elk nummer heeft wel iets van een rocksong als gemene deler. Eric McFadden is gitarist. En geen onverdienstelijke, want hij werd in het verleden o.a. gevraagd door George Clinton, Ron Wood, wijlen Bo Diddley en Joe Strummer. McFadden laat zijn kunnen dan ook graag horen op Delicate Thing. Het fijne is echter dat hij zijn kunnen in dienst stelt van het liedje. Zijn derde officiële album onder de bandnaam Eric McFadden Trio is qua hoeveelheid waar voor je geld: veertien liedjes met een totale lengte van meer dan een uur. En die liedjes zijn, en dat is nog veel belangrijker, krachtige liedjes van een trio dat met de klassieke bezetting gitarist, bassist en drums voor het maximale gaat.


mij=Bad Reputation / Suburban

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top