Hayseed Dixie – Golden Shower Of Hits!!

Hayseed Dixie - Golden Shower Of HitsHayseed Dixie is de afgelopen jaren vooral bekend geworden van hun bluegrass-covers van rockklassiekers. Logisch, want AC/DC‘s “You Shook Me All Night Long”, Motörhead’s “Ace Of Spades” en Led Zeppelin‘s “Black Dog” blijken in handen van Hayseed Dixie niet alleen vermakelijke, maar ook gewoon goede versies op te leveren. Daarmee hebben ze wat mij betreft een streepje voor op pakweg Me First And The Gimmie Gimmies, want na drie van hun verpoppunkte nummers kun je de rest zo uittekenen. Hayseed Dixie speelt echter met ritme en feel van de songs en heeft waar nodig door de typische Southern Rock-stem van Barley Scotch voldoende rockgevoel in huis. Ik ben ervan overtuigd dat Queen‘s Freddie Mercury intens genoten zou hebben van hun versie van “Fat Bottomed Girls”. Inmiddels zijn de covers opgevolgd door eigen songs, vooral van de hand van John Wheeler, zoals Barley Scotch eigenlijk heet. Een verstandige stap, volgens mij, want zo blijf je niet in het gimmickcircuit hangen. En zo kan het dat de verzamelaar Golden Shower Of Hits!! ook een song als “Set Myself On Fire” bevat. Catchy als de neten en het laat hen horen als een soort bluegrass-broertjes van de Drive-By Truckers. Natuurlijk zijn de eigen songs op deze verzamelaar niet allemaal vergelijkbaar met de klassiekers, maar da’s logisch. Die covers zijn niet voor niets klassiekers. Niettemin is te horen dat er voor Hayseed Dixie leven is voorbij de gimmick. Golden Shower Of Hits!! is daarmee niet slechts de afsluiting van het coverstijdperk, het laat je in het voorbijgaan ook kennismaken met de volgende fase. Marketing-technisch slim, zeker. Maar ook volstrekt terecht.


mij=Cooking Vinyl / Bertus

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven