Inneke23 & The Lipstick Painters – Charcoal

inneke23_and_the_lipstick_painters-charcoal.jpg‘Whatever happened to the Grievous Angel’. Ik zou bijna geloven dat The Stranglers Gram Parsons bezongen in “No More Heroes”. Het is echter Inneke23 die wat heeft lopen sleutelen aan de tekst van het origineel en het liedje op het album Charcoal, dat ze opnam met The Lipstick Painters, uitbrengt alsof het altijd zo geweest is. Van mij mag ze, want het is met respect gedaan. Als je trouwens maar op het idee komt om Gram Parsons in een liedje te bezingen dan weet je al genoeg: hier hebben we met alt.country te maken. Ze laat het niet beperkt tot een liedje, want op “Star Car” bezingt ze dat ze met haar sterrenauto in de woestijn de soul van Parsons gevoeld heeft. Ik geloof haar op haar woord. De Antwerpse Ingrid Veerman, de echte naam van Inneke23 weet wat ze doet. Dat bewees ze trouwens al op haar vorige album Elephant Crossing. Ze zet zichzelf opnieuw neer in het rijtje Mary Gauthier, Lucinda Williams en Emmylou Harris. Ze maakt samen met haar sterke begeleidingsband de country toegankelijk voor een breder publiek door het niet al te puur te houden. Toch houdt ze het puurder dan bijvoorbeeld Ilse DeLange. Charcoal bevat elf fijne liedjes die geproduceerd zijn door Chris Eckam van The Walkabouts. De vraag is of het publiek haar gaat ontdekken. Als ik haar luistercijfers op LastFM dan heeft ze nog een lange weg te gaan, maar misschien kan een reclamejongen “No More Heroes” oppikken als reclametune. Haar landgenoot Milow brak tenslotte ook door met een cover, al is Inneke23 met haar Lipstick Painters anders koek.


mij=Corazong / Heartselling / MML

2 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven