Orange Grove – Some Live Stuff

Orange_Grove_-_Some_Live_Stuff.jpgIk haalde de fiets uit de fietsenkelder onder mijn werkplek, liep naar buiten en fietste weg. En tot mijn verbazing moest ik met mijn ogen knijpen omdat ik tegen de zon in moest kijken. En mijn hart sloeg een paar slagen harder van blijdschap. Want ik had het gevoel dat het de eerste zonnestralen van het jaar waren en dat in het begin van maart. Natuurlijk heeft de zon eerder geschenen, maar de winter heeft ze nog niet kunnen verdrijven. En dat wordt wel eens tijd, vind ik. Ik stopte meteen om mijn iPodje erbij te pakken en de muziek aan te passen. Want bij zonnig weer hoort zonnige muziek en zo kwam ik bij Some Live Stuff van Orange Grove terecht. En ik werd er alleen maar blijer van. Want Orange Grove, een band waarvan de wortels op St. Maarten liggen maakt namelijk een zonnige variant van de reggae. Eigenlijk is het zelfs reggae plus, want Orange Grove gooit zouk, ska, rap en rock door de reggae. Vooral de rock brengt ze al snel in het Wailersstraatje, ze coveren Bob dan ook, en dat maakt het voor mij buitengewoon genietbaar. Some Live Stuff is, zoals de titel suggereert, live opgenomen en dat lijkt de natuurlijke habitat van de jongens. Misschien moest ik maar eens snel naar St. Maarten om de winter te verdrijven met, zoals ze zelf zeggen, cross-ocean reggae. Lekker!


mij=Eigen Beheer

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top