Pain of Salvation – The Second Death Of

Pain of Salvation - The Second Death OfDe dubbellive-cd van Pain of Salvation heet The Second Death Of en is voorzien van het opschrift ‘Original Motion Picture Soundtrack’. Typisch PoS-moeilijkdoenerij, want de 2cd/2dvd-versie heet On The Two Deaths Of, waarbij de eerste dvd tal van beelden bevat over de opkomst van de band en de tweede dvd (de ‘second death’, dus) de opnamen van een concert in ons eigen Paradiso in de Scarsick-toernee van 2007. Kortom, een live-dvd waarbij de bonusfeatures op de eerste dvd staan. Afijn, ik heb niets met live-dvd’s, dus ik liet de cd komen. In datzelfde jaar was ik een van de – schandalig weinige – toeschouwers bij het fenomale optreden op Fields Of Rock, waar een zeldzaam strakke band te zien was, musicerend op heel hoog niveau, met een dynamiek en een experimenteerdrift zoals je die in de metal zelden tegenkomt. Bij het optreden op deze cd is dat niet anders. Met uiteraard veel songs van Scarsick, maar ook het nodige oudere materiaal (van vóór “Be”) en een buitengewoon fraaie cover van “Hallelujah”, vooral bekend van Jeff Buckley. Wel mis ik zelf “Mrs. Modern Mother Mary” in de setlist. Het is makkelijk om te concluderen dat deze cd precies is wat je kon verwachten, maar dat zou niet helemaal eerlijk zijn. Pain of Salvation laat al jaren een griezelig hoog niveau progmetal horen, en je zou bijna vergeten dat dat allesbehalve normaal is. Daniel Gildenlöw en zijn mannen hebben inmiddels een eigen, herkenbaar hoekje in de progmetal veroverd met niet alleen technisch hoogstaande, maar ook spannende en gevoelvolle muziek. The Second Death Of is het bewijs daarvan. Zoals gezegd is ook een 2cd/2dvd-versie te krijgen, en daarnaast een 2dvd-versie, beiden getiteld On The Two Deaths Of.


mij=Inside Out / CNR

5 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven