Rush – Retrospective III

Rush - Retrospective IIIRush is ondertussen aangeland bij deel III van hun Retrospective-serie waarin ze de voorgaande cd’s samenvatten tot een behapbare brok voor niet Rush-freaks. Ik zou gek geworden zijn als ik de selectie had moeten maken uit de tracks van Snakes & Arrows, Vapor Trails, Test For Echo, Counterparts, Roll The BonesPresto om te bepalen wat wel tot de enige juiste samenvatting van die albums zou moeten leiden. Het zou echt nagelbijten worden. Een album van Rush laat zich nou eenmaal niet in een paar tracks samenvatten. Vooral bij Snakes & Arrows zou het me bijzonder veel moeite kosten. Dat album is gewoon te goed om in twee tracks samen te vatten. Ik snap de keuze voor “Workin’ Them Angels” en “Far Cry” wel, maar zeker de instrumentale nummers die de ruggengraat vormen van die plaat zou ik net zo gemakkelijk gekozen hebben. Gelukkig komt het geweldige “Malignant Narcissism” wel terug op de dvd die als bonus bij deze verzamelaar zit waarop wat andere nummers staan dan op de cd. Dan valt op dat de beelden van bijvoorbeeld “Superconductor” er dan misschien wel verjaard uit zien, maar dat de muziek zelf daar ondanks zijn typische Rubert Hine-sausje allerminst onder geleden heeft. Dat vind ik sowieso met terugwerkende kracht gelden voor de tracks op de verzamelaar. Blijkbaar zit er iets zo eigens in de tracks, die toch een tijdspanne van bijna twee decennia beslaan, dat ze zij aan zij staand prima bij elkaar passen. Bands die dat lukt zijn zeldzaam.


mij=Atlantic / Warner

4 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven