Swing Out Sister – Beautiful Mess

Swing Out Sister - Beautiful MessOok in de jaren tachtig, het decennium waarin ik puber was, had ik al niet zo heel erg veel op met vrouwenstemmen. Een goede uitzondering daarop was de stem van Corinne Drewery, de zangeres van Swing Out Sister. Een stevige, soulvolle stem, die begeleid werd door de typische muziek van dat decennium, lekker poppy en met synthesizers. Na hun hits “Breakout” (1986) en “Surrender” (1987) dacht ik niets meer van ze gehoord te hebben. Maar ze hebben natuurlijk ook nog de prima singles “You On My Mind” (1989) en “Am I The Same Girl?” (1992) gemaakt. Sterker nog, ik kom er nu achter dat ze nooit opgehouden zijn te bestaan, en dat ze met Beautiful Mess alweer aan hun negende album toe zijn. Inmiddels zijn ze vooral nog in het verre oosten bekend, en deze cd is dan ook uitgebracht door een Japans platenmaatschappij. Corinne’s stem klinkt direct weer zoals ik me die herinner, en collega Andy Connell maakt nog steeds die swingende, soms door blazers begeleide, arrangementen en dat maakt het een prettige luisterervaring, ook al hoor ik er geen hits meer op zoals ze die 25 jaar geleden nog hadden. Over het geheel genomen is de cd wat meer jazz en wat minder pop. Zou dat de leeftijd zijn? In elk geval ben ik met ze meegegroeid in de afgelopen jaren, en ik kan het dus prima velen. Als cadeautje zit er bij de cd ook nog een dvd, Live in Tokyo, met daarop uiteraard ook alle grote hits in soms opvallende live-uitvoeringen. Op de dvd wordt duidelijk dat Swing Out Sister niet alleen een studioproject is, maar ook een prima live-band!


mij=V2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top