The Setup – Crawl & Reign

The Setup - Crawl & ReignKort plaatje, korte recensie. Als opwarmertje voor een later dit jaar te verschijnen full-length laat het Belgische The Setup weer eens wat van zich horen. Enkele jaren terug debuteerde de band sterk met de plaat Minister Of Death. Het afgelopen jaar leek het echter sterk op dat het gebeurd was met The Setup aangezien zanger Dries de band verliet en gitarist Andries verkaste naar het Nederlandse Born From Pain. De band ging echter niet bij de pakken neerzitten en komt nu sterk terug met Crawl & Reign. Deze 5-track EP laat horen waarom The Setup nog steeds tot de top van de Belgische hardcore behoort. Zware hardcore in het straatje van Born From Pain en Terror, aangelengd met wat lichte metal-invloeden in de tragere gedeeltes en fijne grooves waarop het prima moshen is. In vergelijking met de oude zanger heeft de stem van nieuwe zanger Kris een iets wanhopiger klank, maar deze past verder uitstekend bij de nihilistisch aandoende teksten en de muziek. In een dikke dertien minuten komen er vijf songs voorbij, waaronder een cover van de verder bijna onbekende Belgische band Rain, en deze EP stookt de verwachtingen voor de komende plaat alleen maar verder op.


mij=GSR

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top