Tesla – Cumin' Atcha Live! 2008

Tesla - Cumin' Atcha Live! 2008Enige tijd geleden kreeg ik het uitstekende nieuwe Tesla-album Forever More te recenseren. In die recensie noemde ik ook de live-dvd Cumin’ Atcha Live! 2008 die een paar maanden eerder in de VS uitkwam en ziedaar, weer een paar maanden later viel de Europese release bij me in de brievenbus. Het recept is bij Tesla altijd al hetzelfde geweest: degelijke hardrock, zonder ook maar enige gevoeligheid voor hypes-van-de-dag. Ook deze opname van een avond in Minnesota volgt dat patroon. Na opener “Cumin’ Atcha Live” volgt een fraaie doorsnede van hun carrière, met tot mijn vreugde ook “Pvt. Ledbetter”, de fraaie powerballad van het laatste album. De wijze waarop de beelden zijn gesneden en de act van Tesla kennen eenzelfde no frills-benadering. Als het er heel wild aan toegaat, zie je het beeld snel van rechts naar links schuiven, maar vaker is een bandlid simpelweg secondenlang in beeld. Waar dan weer geen ingestudeerde rockposes te zien zijn, maar alleen een muzikant die zich op zijn spel concentreert. Is dat saai? Nou ja, het is geen gelikte, gescripte rockshow á la Aerosmith, maar – minstens zo belangrijk, volgens mij – je wordt ook niet afgeleid van waar het om gaat: de muziek. En die is dik, dik in orde. Achttien tracks lang vlekkeloze uitvoeringen, met de extra bite van een live-opname. Eén serieuze klacht heb ik wel: op een aantal punten staan er stukjes interview tussen songs door gesneden, en dat is wat mij betreft een absolute doodzonde. Interviews horen in de bonusfeatures, en nergens anders. Meestal loopt het gelukkig gewoon door en is het een fraaie collectie hardrocksongs met hier en daar een randje southern rock. Eigen songs, afkomstig van alle studio-albums, en eentje van het coveralbum Real To Real, namelijk een degelijke versie van UFO/Michael Schenker‘s “Rock Bottom”, met een solo waar Frank Hannon zich bepaald niet voor hoeft te schamen. Kortom: Tesla doet wat van ze te verwachten is en dat doen ze verdomd goed.


mij=Frontiers / Rough Trade

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven