This Is Total War – You & Me and the Kingdom of Fire

This Is Total War - You & Me and the Kingdom of FireHe he, dat werd tijd. Staat er eindelijk eens een Nederlandse band op die zich kan meten met Crystal Castles. Ik bedoel, bands als Matik en Aux Raus vond ik elk op hun eigen manier al heftig. De nieuwe ‘boy/girl electro band’ This Is Total War is nog wat compromislozer; als ze de kans krijgen, trilt dit duo het poeder van de neus van Matthijs van Nieuwkerk nog voordat je ‘hype’ kunt zeggen. Hun livereputatie mag er namelijk nogal zijn, o.a. bij 3voor12 en in het voorprogramma van De Jeugd Van Tegenwoordig. You & Me and the Kingdom of Fire klinkt als een keurig afgemixt album, maar alle nummers schreeuwen erom om in groezelige kelders live voor troepen wild dansende freaks te worden gespeeld. Hard, diep en mysterieus. Slim en lomp. Totdat de mooie Magic Mante zich helemaal schor heeft gezongen en het harige snot van de synths van Vince the Prince druipt. “Get Stupid”, “Shake Yer Body”, “We Came To Rock”, het zullen voor de Leo Blokhuizen van deze wereld vast allemaal nogal eendimensionale liedjes met veel te veel bass en blieps wezen, maar met dit concept en de bijbehorende teksten scoor je volgens het KLF-recept wél volle zalen, bakken lol en een nummer-een-hit. En, laten we wel wezen, met een compromis heeft nog nooit iemand een oorlog gewonnen.


mij=Goomah / Excelsior / V2

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven