Tom Waits – Romeo Bleeding

Tom Waits - Romeo BleedingIn een ver verleden kwam er al eens een Tom Waits-bootleg uit met de titel Romeo Bleeding. Dat is echter niet de opname op deze cd. Wel is het een opname uit dezelfde tijd, uit de Blue Valentine-tour in 1979. Dat betekent dat dit opnamen zijn van een nog zeer jazzy Tom Waits. Dat wil zeggen veel brushes, veel piano en veel trompet, met Waits’ vertellingen daaroverheen. Toch blijft het opmerkelijk hoe weinig Waits’ stijl door de jaren heen veranderd is, ook als de instrumentatie dat op onderdelen wel is. ‘s Mans theatrale stijl, zijn stijl van zingen, grommen, piepen en knorren, het blijft het onmiskenbare middelpunt. Deze opname, sterk vergelijkbaar met Waits’ eerste live-album Nighthawks At The Diner, klinkt dan ook absoluut niet verouderd. Ten tijde van Blue Valentine had Waits natuurlijk ook al een aantal magnifieke albums op zijn naam staan, zodat op dit album songs als “Burma Shave”, “Romeo Is Bleeding” en “Small Change” te horen zijn. Het geluid van deze opname is prima, al had het hier en daar iets meer diepte mogen hebben. De stem van Waits staat er echter perfect op, en dat blijft het belangrijkste. En de prijs – verkrijgbaar voor minder dan tien euro! – is een schijntje voor een heerlijk sfeervol live-document als dit.


mij=Immortal

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top