10CC – Live In Concert, Clever Clogs

10cc-live_in_concert_clever_clogs.jpg10CC speelt in de Vereeniging in Nijmegen, las ik in maart op de plakkaten langs de weg. Met alle respect voor deze concertzaal, maar voor de gewezen wereldband als 10CC is het in mijn beleving toch wel een behoorlijke stap terug. Op de hoes van de cd van hun nieuwste cd Live In Concert, Clever Clogs, staan klompen. Ik dacht eerst dat deze schijf bedoeld was voor de Nederlandse markt. Niet dus, Clever Clogs is opgenomen in Shepherd’s Bush Empire in Londen en de beelden waren al op dvd te verkrijgen onder dezelfde titel. De cd is geen letterlijke overlap met de eerder verschenen dvd, maar in hoofdlijnen is er wel dezelfde setlist. Van het originele kwartet (1972-1976) is Graham Gouldman de 10CC-man die overgebleven is en de eer mag verdedigen. Kevin Godley heeft op deze registratie een gastrol. De hits zijn uiteraard goed vertegenwoordigd, zoals “Donna”, “The Wall Street Shuffle” en “I’m Not In Love”. Het ook door Gouldman geschreven, zeer succesvolle, maar in een andere bezetting opgenomen “Dreadlock Holiday” ontbreekt ook niet. Verder staan er nog nummers op als “No Milk Today”, “For Your Love” en “Bus Stop”. Allemaal grote hits, maar niet van 10CC. Dat die laatste door Gouldman geschreven was dat wist ik, maar dat hij nog veel succesvoller was als songschrijver dat dan weer niet. Live In Concert, Clever Clogs, is een prima registratie van een band die de nummers speelt zoals ik dat zou willen als fan. De band heeft echter de hoogtijdagen alweer enige tijd achter zich, wat de vraag opwerpt van de noodzaak van deze release. Toch verdient deze legendarische band respect. Jammer, dat de platenmaatschappij niet wat meer aandacht aan de inlay heeft besteed. Ze verdienen meer dan een goedkope slappe inlayhoes zonder verder enige info.


mij=NWP / Proper / Rough Trade

3 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.