Anne Soldaat – In Another Life

Anne Soldaat - In Another LifeMet dreigende gitaren begint “Runaway”, de opener van Anne Soldaat’s eerste echte soloplaat. Het indrukwekkende nummer eindigt met het schitterend gezongen outro ‘it was never like this’. En Anne heeft gelijk, zo goed heeft hij nog nooit geklonken. Niet tijdens Daryll-Ann en zeker niet tijdens het wat mij betreft toch minder geslaagde album van Do-the-Undo. Samen met bewonderaar en producer Jason Falkner nam Soldaat in Los Angeles In Another Life op en het lijkt een marriage made in heaven. Waar ik eerder niet echt kapot was van Anne’s ietwat iele stem, is de zang op dit album juist de perfecte constante factor bij de enorme variatie in de muziek. Een van de hoogtepunten, het persoonlijke “Born to Perform”, is mooi beheerst gespeeld en gezongen. Een wereld van verschil met het ruige en iets mindere “Rubitin”, dat zo op Daryll-Ann’s Renko had kunnen staan. Ronduit prachtig is “Pillow Talk”, waar Anne vocaal wordt bijgestaan door Christy Hindenlang, een zangeres die al eerder met Jason Falkner werkte. Het was een waardige afsluiting van de plaat geweest, maar Anne heeft als een soort bonustrack een akoestisch nummer toegevoegd dat een spontane ode aan zijn dochter lijkt te zijn. Van een dreigend begin naar een liefelijk eind, In Another Life heeft het allerbeste in Anne Soldaat naar boven gebracht.
File Under gaf ism Tivoli kaarten weg voor het optreden daar 26 april. Daarvoor ben je nu te laat.


mij=Excelsior / V2

2 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven