Dear Reader – Replace Why With Funny

Dear Reader - Replace Why With FunnyIk ben niet echt thuis in de Zuid-Afrikaanse muziekscene anno 2009. Waarom niet? Ja, dat vraag ik me ook ernstig af na mijn kennismaking met Dear Reader. Hun folky indiepop is namelijk van bijzonder grote klasse. Met name de stem van zangeres Cherilyn MacNeil is een genot om naar te luisteren. De combinatie met de soms sobere en soms flink uitgebreide instrumentatie is spannend en argeloos tegelijk. Misschien is dat wel deels de verdienste van producer Brent Knopf (van Menomena)? Naast een kleine akoestische setting onder MacNeil’s mooie zang gebruikt men alles wat je maar kunt bedenken, van een Hammond-orgel in “Everything is Caving” tot de hoekige rock van “Out Out” en een volledig koor in het gedragen, stemmige “The Same”. Na het lentesfeertje van de openingstrack “Way Of The World” volgt een reeks songs die voor een afwisselend en boeiend album zorgt. Dear Reader heeft veel in haar mars, dat moge duidelijk zijn.


Mij=City Slang / V2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top