Dirty Little Rabbits – Simon (EP)

Dirty Little Rabbits - SimonOnder Slipknot-fans heeft deze 22 minuten durende EP al heel wat stof doen opwaaien. ‘Hun’ drummer die zich leent voor een, *ril*, ‘alternatief’ bandje? Zelf zegt Shawn Crahan echter niet zo’n metalhead te zijn, en dat bewijst hij met Dirty Little Rabits. Als opmaat voor een volledig album brachten zij onlangs Simon uit, waarop zes heel diverse, avontuurlijke en vaak melodieuze nummers staan. Onder andere met dank aan de fraaie stem (of moet ik zeggen ‘performance’?) van Stella Katsoudas. Soms, zoals in het instrumentale openingsnummer “Poor Poor Woman With Her Head In The Oven”, schurkt de band tegen de symfonische rock aan, maar vaker nog doen zij denken aan de avontuurlijke band Mr. Bungle. Simon laat een band horen die lak heeft aan conventies, en van wie de leden ontzettend veel plezier lijken te beleven aan het samen musiceren en tevoorschijn laten komen wat er op dat moment in hun hoofden leeft. Zoals bijvoorbeeld een prachtige tweestrijd tussen ‘mitrailleurdrums’ en lieflijke vocalen in de openingsseconden van het gemakkelijk in het gehoor liggende “Hello”. Fraaie maar georganiseerde gekte, afgewisseld met echte indiepopliedjes, dat zou een goede omschrijving zijn van de muziek op Simon. Het doet mij in elk geval halsreikend uitkijken naar de volledige cd!


mij= The End / Suburban

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top