Handsome Furs – Face Control

Handsome Furs - Face ControlWolf Parade‘s At Mount Zoomer was een van mijn favoriete platen van het afgelopen jaar. Naast deze band heeft Dan Boeckner nog een band, Handsome Furs, samen met zijn betere helft Alexei Perry. Van deze band is nu met Face Control de tweede plaat verschenen is. Door het karakteristieke, bijna klaaglijke stemgeluid van Boeckner lijken de verschillen tussen de twee bands niet eens zo groot. Maar dat zijn ze wel. Een groot verschil is bijvoorbeeld dat bij Handsome Furs alle drums uit een doosje komen en de synths veel meer dreinend hun plek op de voorgrond opeisen dan bij Wolf Parade. De gitaren zijn in sommige nummers zelfs geheel niet terug te vinden, maar als ze dan langskomen, dan zijn de hooks gelijk messcherp. In “White City” gaan ze zelfs bijna door merg en been. Door de simpele, maar straffe beats is Face Control zelfs best dansbaar te noemen. “Legal Tender” is wat dat betreft gelijk een goede start. Het klinkt een beetje als een rioolrattenversie van Soft Cell‘s “Tainted Love”. Die jaren tachtig klank krijg je natuurlijk sowieso al snel als je met gedateerde synthesizers gaat werken. Maar misschien zijn het mijn sentimenten wel die me parten spelen hierin. Hoe het ook zij, de ogenschijnlijk kale opzet werkt in het geval van Boeckner en Perry behoorlijk goed.


mij=Sub Pop / Konkurrent

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top