We vs. Death – A Black House, A Coloured Home

We vs. Death - A Black House, A Coloured HomeWe vs. Death. Het blijft een fantastische naam. “Wij tegen de dood”. Voor de optimistische geesten die de strijd wel aan durven gaan met de meneer met de zeis zal de bandnaam inspirerend werken. De sombere zielen echter zullen de naam omarmen als een lotbestemming. `Verliezen doen we deze wedstrijd toch’, hoor je ze denken. Tussen deze uitersten ontvouwt de band zijn muzikale spectrum. Echt vrolijk klinkt de band nergens, maar strijdvaardig toch zeker. Prijsnummer “The Sun” komt bijvoorbeeld na een voorzichtig intro goed op gang en weet met een pakkend thema (uiteraard met trompet) de luisteraar iets blijvends mee te geven. Daar schort het wat mij betreft vaak aan met post-rock: vaak worden er aangrijpende sferen gecreëerd die echter maar zelden lang blijven hangen. Zo niet hier. Het meest opvallende aan deze We vs. Death-plaat is dat er nu ruimte is voor zang. Je kunt erover twisten of dat een groot winstpunt is aangezien er hier geen wereldzanger is opgestaan. Maar de -helaas nergens afgedrukte- teksten klinken voornamelijk als voordrachten, gedragen bespiegelingen. De vocalen zijn eerder aanvullend dan leidingnemend, waardoor we niet hoeven te praten over `een andere’ band maar over een eigenzinnig gezelschap dat op alle vlakken de ogen open houdt. Want of het nu over copyrights gaat of over artwork: We vs. Death heeft een duidelijke mening en is niet te beroerd die te geven. Het levert een mooi vormgegeven sfeervol album op dat bovendien via een legale torrent gratis is te verkrijgen. En dat de band na de release gelijk het buitenland in gaat om het album te promoten spreekt ook voor ze. Prima plaat van een prima band. Gaat dat zien zaterdag.
File Under gaf ism Beep Beep setjes van twee kaarten weg voor de cd-presentatie. Daarvoor ben je nu te laat.


mij=Beep Beep

10 reacties

  1. Henkie

    Ik kan niet anders dan het met Sander eens zijn. Zijn aanzet en toonvastheid is nooit goed geweest. (die nieuwe zanger kan er trouwens ook wat van)
    Wel sympathiek dat ze hun muziek gratis weggeven!

  2. tjerk

    Wat mij betreft is dit een zeer geslaagd album. Ik denk niet dat We vs. Death de intentie heeft om perfecte muziek te maken. Flirten met gebrekkigheid kan juist heel verfrissend werken. Sigur Ros kan dit bijvoorbeeld ook heel goed.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven