Creature With The Atom Brain – Transylvania

Creature-With-The-Atom-Brain_Transylvania.jpgKreeg het legendarische monster Dracula hulp van de Ierse schrijver Bram Stoker om de wereld te veroveren, de Belgische muzikant Aldo Stuyf heeft meesterproducer Chris Goss uitgenodigd om zijn monster een zetje te geven. Creature with the Atom Brain heet het monster – naar de zombie uit de gelijknamige pulpfilm en/of het liedje van Roky Erikson – en Transylvania is zijn vierde of vijfde full-length. Log en onverstoorbaar doordenderend, ongeveer zoals onze favoriete stonerbands uit de jaren zeventig dat deden, speelt The Creature. Waar inventiviteit en afwisseling bij dit soort bands nog weleens ondersneeuwen in een ondoordringbare laag fuzz en distortion, houdt Chris Goss het geluid open maar toch warm. (Bijna zoals hij dat deed met zijn briljante Masters of Reality.) Psychedelica is nooit ver weg, maar wordt altijd geflankeerd door een donkere gitaarriff. Was Aldo Stuyfs hobbymonster tot voor kort vooral ook dat, een hobby met alle (sympathieke) tekortkomingen van dien, met Transylvania kan Creature with the Atom Brain zomaar de wereld gaan veroveren. Naast Chris Goss helpt ook die andere koning van de aartsdonkere, romantische rock, Mark Lanegan weer een handje mee. Hij laat zijn goedkeuring blijken door mee te doen op de eerste single, “Lonely Night”.
File Under gaf samen met Munich enkele exemplaren weg van Transylvania. Daarvoor bent u nu te laat. Jammer he?


mij=Munich

3 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven