Nightwish – Made In Hong Kong (And In Various Other Places)

Nightwish - Made In Hong Kong (And In Various Other Places)Hoewel het vertrek van zangeres Tarja Turunen op z’n zachtst gezegd niet geheel rustig en vriendelijk verlopen is, is het momenteel rondom de band Nightwish vrij rustig. Het Tarja-tijdperk is een afgesloten periode, het nieuwe, met Anette Olzon, is, voor de band zelf in ieder geval, het enige dat momenteel telt. Na het uitbrengen van het reguliere studioalbum Dark Passion Play in 2007 komt Nightwish nu met een nagenoeg volledige live-registratie van dat album, Made In Hong Kong (And Various Other Places). De acht live nummers staan namelijk allen op Dark Passion Play. Deze zijn op dit album aangevuld met een tweetal songs, “Escapist” en “While Your Lips Are Still Red”, die als bonustracks reeds bij enkele singles zaten, plus een demoversie van het nummer “Cadence Of Her Last Breath”. Anette Olzon is prima op dreef en staat live zeker haar mannetje. Haar stem komt live af en toe weliswaar onder druk te staan, maar ze weet zich kranig overeind te houden te midden van het bombastische geweld van Nightwish. Ze wordt gelukkig niet overspeeld of overstemd door de bulderende kracht van de instrumenten van haar vier medebandleden, noch door de orkestrale symfonieën en noch door de eigenzinnige tegenzang van Marco Hietala. Ruim een uur worden de fans verwend met het, live ten gehore gebrachte, nieuwe materiaal.


mij=Nuclear Blast / PIAS

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven