Fear Falls Burning – I'm One Of Those Monsters Numb With Grace / The Carnival of Ourselves

Fear Falls Burning - I'm One Of Those Monsters Numb With GraceDe avond voordat we vertrokken uit Turkije moesten we noodgedwongen wel een stuk eerder naar bed gaan dan we de avonden tevoren gedaan hadden. Om 1:30 uur zou namelijk de bus vertrekken van ons superbe hotel om ons te droppen voor een hele vroege vlucht richting Nederland. Normaal heb ik geen enkele probleem met in slaap komen, geef me een bed en ik slaap. Als ik echter uitgerust ben (en dat ben ik al snel en al helemaal na een week weinig tot niets doen) dan heb ik moeite met in slaap komen. Helemaal als er beneden in de lobby van het hotel nog veelvuldig aan het schap besteld wordt en de stemming alsmaar joliger en luidruchtiger wordt. Ik wil niet weten wat voor kabaal er in het hoogseizoen onder de drempels door de kamers in dendert. Gelukkig zijn iPod’s ook hiervoor het ideale medicijn en had ik me ook hierop zorgvuldig voorbereid.
Fear Falls Burning - The Carnival of OurselvesVlak voor vertrek vielen namelijk twee heruitgaven van Fear Falls Burning in de brievenbus en de laatste regels van het begeleidend schrijven waren niet voor niets: thirty-four minutes of subcutaneous feedback hum lead the listener down a spiral staircase into a place of deep calm and tantric concentration. Daar maakte ik dus met liefde gebruik van, al liggend op de slaapbank. De ellende is alleen dat ik, zo in het donker liggend luisterend, de minimale drones en het gitaarspel op beide cd’s zo boeiend vond, dat ze me niet zoals gehoopt rustig in slaap zouden wiegen zoals ze bij mijn middagdutje in de zon wel deden. Ik ging steeds geconcentreerder liggen luisteren. Eigenlijk zou ik dan ook van zowel I’m One Of Those Monsters Numb With Grace als van The Carnival of Ourselves heel graag de vinylversie willen hebben om ze thuis te draaien, maar die zijn al tijden uitverkocht. Ik vind het wel prijzenswaardig dat Tonefloat en Fear Falls Burning’s baas Dirk Serries de verleiding hebben kunnen weerstaan om een herpersing uit te brengen en het houden bij twee re-releases op cd met naast de oorspronkelijke twee tracks (met een titel die gelijk is aan de lengte van de tracks) op beide nog een bonustrack van bijna (op The Carnival Of Ourselves) en ruim (op I’m One Of Those Monsters Numb With Grace) een half uur.


mij=Tonefloat / Suburban & Tonefloat / Suburban

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top