Telefon Tel Aviv – Immolate Yourself

Telefon Tel Aviv - Immolate YourselfHet is niet gemakkelijk om er niet aan te denken tijdens het luisteren van deze cd: Charlie Cooper, de helft van het danceduo Telefon Tel Aviv, overleed net nadat de plaat het levenslicht zag. De overgebleven Josh Eustis cancelde de aangekondigde tour en kondigde onlangs aan toch op te gaan treden, en wel met bandvriend Fredo Nogueira. Coopers dood geeft de tracks onwillekeurig een vreemde lading. Onzin eigenlijk: Cooper leefde gewoon nog tijdens de productie en daarom kan de cd het best zo neutraal mogelijk tegemoet worden getreden. En dan valt vooral de intelligentie en de diversiteit van de tracks op. De liederen vallen niet onder één duidelijke dancewaaier, maar herbergen elementen van IDM, techno, shoegazer en minimal. Het mooie “Your Mouth” heeft een hypnotiserende melodie en bouwt die ook mooi uit, het titelnummer “Immolate Yourself” heeft iets hoopvols en tegelijkertijd iets kwetsbaars en treurigs, en “Helen Of Troy” draagt kenmerken van shoegazer in zich en is snel en duister. Dat is wellicht de enige gemeenschappelijke factor van de liederen: het wordt nergens een echt vrolijke boel, het blijft vaak wat donker en koud. Een heerlijke overeenkomst, maar niet elke track is even geweldig als de genoemde nummers, al wordt het ook nergens echt vreselijk. Vanwege het wisselende niveau is het lastig om “Immolate Yourself” een briljante mijlpaal in de dancegeschiedenis te noemen, maar blijkt het een cd te zijn die van mij toch een extra mooi stickertje wegens een ruim voldoende score in het schrift mag plakken.


mij=Bpitch Control

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top