Underwater Sleeping Society – The Dead Vegas

Underwater Sleeping Society - The Dead VegasMijn verbazing was groot toen ik er achter kwam dat Underwater Sleeping Society uit Finland komt. Finland, dat is toch het land van de monsters van Lordi en het quasi-gothic HiM? En dat terwijl The Dead Vegas begint als een Smiths-kloon, met “Saw You At My Funeral”, maar gaandeweg weer meer gaat lijken op mede-Scandinaviërs Kashmir en hun melodieuze gitaarpop. Na drie behoorlijk rappe uptemponummers gaat het tempo vanaf “Body Blues” wat naar beneden. Dat is mooi, want tot dan toe was het behoorlijk naar adem happen. Hier komt echter wat psychedelica om de hoek kijken en daarmee krijgt de plaat een hele ander wending. Met het melancholieke maar toch vrolijk aandoende nummer “Antique” gaat The Dead Vegas vervolgens weer een hele andere kant op. Conclusie: USS houdt ervan om de luisteraar op het verkeerde been te zetten. Iets dat USS als band natuurlijk sowieso al doet, want tot op heden leek muziek uit Finland vooral donker te zijn, zoals het land zelf een groot deel van het jaar. Maar na het beluisteren van deze plaat blijft echter juist een behoorlijk licht en prettig gevoel hangen, en het idee met deze toch al derde plaat van Underwater Sleeping Society een mooie toevoeging aan het indielandschap ontdekt te hebben.


mij=Backstage Alliance / Clearspot

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top