The Whispertown 2000 – Swim

the_whispertown_2000-swim.jpgMijn gedachten zwemmen meteen bij het horen van de vreemde bandnaam The Whispertown 2000. Ik leg dan een link met Whiskeytown, de gewezen band van Ryan Adams. Adams heeft echter niets van doen met deze band, behalve een link naar de alt.country. Deze wordt al meteen duidelijk als je weet dat Swim het eerste album is dat op Acony Records wordt uitgebracht, het nieuwe label van de alt.country-sterren Gillian Welch en David Rawlings. Als je dan ook nog leest dat ze het voorprogramma mochten zijn van Rilo Kiley, She & Him , Jenny Lewis en Bright Eyes dan mag het bijna wel duidelijk zijn: dit kan niet anders zijn dan alt.country. Niet dus, dit is veel te kort door de bocht. Ik denk dat de pure twanger toch wel even achter zijn oren krabt, want The Whispertown 2000 heeft namelijk een indie semi-akoestische lo-fi noisesound gecombineerd met die van alt.country. The Velvet Underground en vooral een band als The Moldy Peaces zijn niet ver weg: korte liedjes, rammelend, niet al te zuiver, maar wel krachtig. Morgan Nagler is de belangrijkste man, ehhh…. ik bedoel vrouw in de band. Naast songschrijver is ze ook gitarist en neemt samen met Vanessa Corbala (ook percussie) de zangpartijen op zich. In “Atlantis” krijgen ze zelfs hulp van Welch en Lewis. Er zitten trouwens nog wel twee mannen in de band, de gebroeders Wisenbaker (gitaar, drums, bas), maar de vrouwen hebben duidelijk de macht in The Whispertown 2000. Een stad waar de tuintjes niet al te netjes aangeharkt zijn.


mij=Acony / Ada / Rough Trade

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven