These Are Powers – All Aboard Future

These Are Powers - All Aboard FutureJe luisteraar uitdagen met nieuwe ideeën die anders zijn dan ze wat je van je verwacht hadden. Bandjes die dat doen hebben bij mij een streepje voor. These Are Powers is er zo een. De muziek van dit New Yorkse drietal is op hun tweede cd – de oorspronkelijk alleen in eigen beheer uitgegeven debuut-cd is nu ook in gewoon de winkel te koop – nog steeds in hoekige noise verzonken, maar het drietal zoekt verder haar grenzen op. Het grootste deel van de tijd neemt Anna Barie de plek achter de microfoon in. De zangeres kirt, zingt en praat de boel aan elkaar en doet me soms wel wat aan Karen O denken. Ze moet goed haar best doen om de elektronische experimenten van haarzelf en haar bandleden te overstemmen. De bas van gewezen Liars-lid Pat Noecker komt dan ook bijna alleen maar vervormd je speakers uitdenderen. Als hij zelf gaat zingen in “Parallel Shores” en “Light After Sound” dan doet de band me aan het meer experimentele werk van Sonic Youth denken. Maar referenties bij een spooknummer als “Light After Sound”, dat is niet op zijn plaats. These Are Powers creëert in de eerste helft van dit nummer een eng beklemmende sound. Waarna je in de tweede helft van het nummer langzaam weer wat adem krijgt, maar de gitaar wel als het mes op de keel blijft staan. Je volgt zo band op All Aboard Future tijdens hun boeiende, maar bevreemdende zoektocht. Al laten ze me na elke beluistering wel weer achter met de twijfel of ik de cd nu heel erg goed vind, of vooral het experiment an sich.


mij=Dead Oceans / Konkurrent

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top