St Deluxe – St Deluxe

st_deluxe_-_st_deluxe.jpgCadeautjes zijn leuk. Onverwachte cadeautjes helemaal. Zo hoefde ik namelijk helemaal geen recensie van de debuutplaat van St Deluxe te schrijven. Dat zou Blink namelijk doen. Maar per ongeluk kwam de cd bij mij terecht en als een cd bij mij terecht komt, dan komt hij ook in mijn cd-speler. En daar heeft deze cd toch echt wel even ingezeten. Want het titelloze album van St Deluxe is leuk! Heel erg leuk. Zo leuk dat ik geen reden zag om hem naar Blink door te sturen. En ik dus de recensie moet schrijven. Verwacht, ondanks mijn enthousiasme, geen vernieuwende plaat. St Deluxe grossiert namelijk in grunge-achtige gitaarrock, een beetje in het straatje van mede-Glaswegians Teenage Fanclub ook deden. Zeg maar niet uw typische muziek die van de andere kant van de Noordzee komt, maar St Deluxe doet het verdomd lekker. Ze voegen er een snufje Sonic Youth aan toe en ik moet ook regelmatig aan Buffalo Tom denken. St Deluxe klinkt op dit debuut vooral nog wat jong en druistig, dus rammelt er hier en daar nog wel wat, maar je wordt er vooral er erg enthousiast van. Althans ik, magoe, voor mij is het dan ook een cadeautje. En dan word ik al snel enthousiast…


mij=Poppydisk / Konkurrent

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven